Proefliggen?

Wilt u het verschil voelen tussen verschillende soorten matrassen? Kom dan proefliggen in onze mobiele slaapstudio. De komende tijd vindt u ons hier.

Dröm Comfortmatras Koudschuim


Bij Maatwerkmatrassen.nl bent u aan het juiste adres voor de perfecte caravanmatras, campermatras of bootmatras. En alltijd de juiste maat.
Alleen nog zelf de kwaliteit bepalen.

Onze koudschuimmatrassen eigenschappen en voordelen:


Comfort

koudschuim heeft een hoog corrigerend vermogen en biedt een zeer goede ondersteuning voor het lichaam.

Hardheid

Onze A-kwaliteit Koudschuimmatrassen zijn wat betreft comfort afhankelijk van uw persoonlijke wensen en uw lichaamsgewicht.

  1. HR 60 Soft: een zacht aanvoelende matras, geschikt voor een lichaamsgewicht tot ca. 80 kg.
  2. HR 40 Medium: bij twijfel over de hardheid is deze matras goed, geschikt voor een lichaamsgewicht tot ca. 90 kg.
  3. HR 55 Firm: stevigere matras, voor wie wat harder wil liggen, geschikt tot een lichaamsgewicht tot ca. 110 kg 

Deze Koudschuim Comfortmatras heeft een grotere veerkracht dan andere traditionelere schuimsoorten. Deze koudschuimsoort is CFK-vrij geschuimd en bovendien brandvertragend.
Het productieproces van Koudschuim is niet eenvoudig, waardoor er veel 2e-keus kwaliteit ontstaat en goedkoop op de markt komen. De Koudschuim matrassen hebben standaard een kern van 16cm en hoes van 2 cm, waardoor de totale dikte op 18 cm komt.

Om u te behoeden voor een miskoop garandeert Maatwerkmatrassen.nl uitsluitend West-Europesche A-kwaliteit Koudschuim aan u te leveren. Een kwaliteit dus zonder plaatselijke verhardingen en/of scheuren in het schuim.

Bestel dit matras

Hygiëne

Door de open celstructuur van koudschuim ontstaat er een perfecte luchtcirculatie en vochtregulatie. En door de open celstructuur kunnen schimmels zich niet of nauwelijks hechten. Koudschuimmatrassen zijn dus erg hygiënisch.

Specifiek kenmerk

Koudschuim voelt niet warm aan, bijzonder plezierig als u op vakantie bent in een warm land!
Koudschuim is ook brandvertragend en dus veilig.

Levensduur

Bij koudschuim matrassen komt geen kuilvorming voor. Dit is erg belangrijk omdat een matras op maat (door afgeschuinde hoeken) niet gekeerd kan worden.
Gewicht: Koudschuim matrassen zijn relatief licht en dus geschikt voor in caravans, campers en boten

Geschikt voor

Onze koudschuim matrassen zijn geschikt voor alle vaste en meervoudig verstelbare bodems.

Matrashoes

Al onze Dröm Koudschuim matrassen zijn standaard voorzien van een comfortabele elastische dubbeldoeks doorgestikte hoes, gevuld met 300gr per m2 fibrefill en standaard voorzien van een rits!

Proefliggen

Wilt u eerst een keer proef liggen op een koudschuim matras? Kijk dan hier voor de adressen van onze dealers.

 

Het gewicht

In ieder mobiel vakantieverblijf speelt het gewicht een grote rol. Zowel de matras als de ondergrond mogen niet te zwaar zijn. Uit oogpunt van gewichtsbesparing worden in de meeste caravans 18-lats lattenbodems geplaatst, waarbij de onderlinge afstand tussen de latten vrij groot is. Koudschuimmatrassen zijn geschikt voor dergelijke bodems.


Hygiene en ventilatie

In elke matras vindt u de huisstofmijt, een beestje van nog geen kwart millimeter groot. Ze zijn met miljoenen en zitten overal. Ze leven van huidschilfers en houden van warme vochtige plaatsen. Matrassen zijn dus een ideale plek voor ze en zeker wanneer deze in warmere streken of in de zomer worden gebruikt. Daarom raden wij u aan om in ieder geval de matrassen te vervangen als u een occasion koopt, u weet per slot van rekening niet hoe de vorige eigenaar met de ventilatie is omgegaan.

Ventilatie is dus erg belangrijk, zowel aan de onder- als de bovenkant van de matras. Door een lattenbodem heeft de matras de mogelijkheid om ook aan de onderzijde te ventileren. Daarnaast verlengt het regelmatig omkeren van de matras ook de levensduur. Doordat caravanmatrassen, campermatrassen en bootmatrassen bijna altijd specifieke vormen hebben met afgeschuinde hoeken is dit vaak niet mogelijk. Hierdoor is de levensduur van een matras in caravan, camper of boot korter dan u van een matras thuis gewend bent.

Met deze Dröm Comfortmatras Koudschuim koopt u de perfecte matras voor in uw caravan, boot of camper. Een garantie voor een goede vakantienachtrust.