Proefliggen?

Wilt u het verschil voelen tussen verschillende soorten matrassen? Kom dan proefliggen in onze mobiele slaapstudio. De komende tijd vindt u ons hier.

Matrassen op maatHet gewicht

In ieder mobiel vakantieverblijf speelt het gewicht een grote rol. Zowel de matras als de ondergrond mogen niet te zwaar zijn. Uit oogpunt van gewichtsbesparing worden in de meeste caravans 18-lats lattenbodems geplaatst, waarbij de onderlinge afstand tussen de latten vrij groot is. Koudschuimmatrassen zijn geschikt voor dergelijke bodems, terwijl pocketveringmatrassen normaal niet geschikt zijn voor deze lattenbodems. Maatwerkmatrassen.nl heeft door haar ervaring echter een speciale pocketveringmatras ontwikkeld die wel geschikt is voor dergelijke lattenbodems in caravans. Deze matras is door een speciale ingebouwde extra drukverdeler geschikt voor de lattenbodems in caravans terwijl ook het gewicht hierop is afgestemd.


Hygiëne en ventilatie

In elke matras vindt u de huisstofmijt, een beestje van nog geen kwart millimeter groot. Ze zijn met miljoenen en zitten overal. Ze leven van huidschilfers en houden van warme vochtige plaatsen. Matrassen zijn dus een ideale plek voor ze en zeker wanneer deze in warmere streken of in de zomer worden gebruikt. Daarom raden wij u aan om in ieder geval de matrassen te vervangen als u een occasion koopt, u weet per slot van rekening niet hoe de vorige eigenaar met de ventilatie is omgegaan.

Ventilatie is dus erg belangrijk, zowel aan de onder- als de bovenkant van de matras. Door een lattenbodem heeft de matras de mogelijkheid om ook aan de onderzijde te ventileren. Daarnaast verlengt het regelmatig omkeren van de matras ook de levensduur. Doordat caravanmatrassen bijna altijd specifieke vormen hebben met afgeschuinde hoeken is dit vaak niet mogelijk. Hierdoor is de levensduur van een caravanmatras korter dan u van een matras thuis gewend bent.  


Matrassoorten en -kenmerken.

Op basis van uw specifieke vakantieomstandigheden hebben wij de volgende matrassoorten voor u geselecteerd:

1. Dröm Naturalis Koudschuim

2. Dröm Comfortmatras Pocket Special