Proefliggen?

Wilt u het verschil voelen tussen verschillende soorten matrassen? Kom dan proefliggen in onze mobiele slaapstudio. De komende tijd vindt u ons hier.

Dröm Comfortmatras Koudschuim Extra


Koudschuim HR40 met een laag NASA Traagschuim.
HR 40 Medium

Bij twijfel over de hardheid is deze matras altijd goed, geschikt voor een lichaamsgewicht 70 tot 110 kg.

Bestel dit matras

NASA Traagschuim

Deze drukverlagende schuimsoort reageert op lichaamswarmte en is extra soepel met minimale tegendruk. Traagschuim wordt ook veel gebruikt in de luchtvaart en daarom ook wel NASA schuim genoemd.
 
Deze extra comfortabele matras combineert de uitstekende ondersteunende eigenschappen van de 11,5cm Koudschuimmatras met het zachte van een 6,5cm dikke Traagschuimmatras. Dus goed ondersteunend en toch comfortabel zacht. Deze comfortabele matrassen hebben een kern van in totaal 18 cm dikte en een hoes van 2 cm, waardoor de dikte in totaal 22 cm is.

Matrashoes

Al onze Dröm Koudschuim Extra matrassen zijn standaard voorzien van een comfortabele elastische dubbeldoeks doorgestikte hoes, gevuld met 300gr per m2 fibrefill en standaard voorzien van een rits!

Om u te behoeden voor een miskoop garandeert Maatwerkmatrassen.nl uitsluitend West-Europesche A-kwaliteit Koudschuim aan u te leveren. Een kwaliteit dus zonder plaatselijke verhardingen en/of scheuren in het schuim.


Hygiëne

Door de open celstructuur van koudschuim ontstaat er een perfecte luchtcirculatie en vochtregulatie. En door de open celstructuur kunnen schimmels zich niet of nauwelijks hechten. Koudschuimmatrassen zijn dus erg hygiënisch.


Specifiek kenmerk

Koudschuim voelt niet warm aan, bijzonder plezierig als u op vakantie bent in een warm land!
Koudschuim is ook brandvertragend en dus veilig.


Levensduur

Bij koudschuim matrassen komt geen kuilvorming voor. Dit is erg belangrijk omdat een matras op maat (door afgeschuinde hoeken) niet gekeerd kan worden.

Gewicht

Koudschuim matrassen zijn relatief licht en dus geschikt voor in caravans, campers en boten


Geschikt voor

Onze koudschuim matrassen zijn geschikt voor alle vaste en meervoudig verstelbare bodems.


Proefliggen

Wilt u eerst een keer proef liggen op een koudschuim matras? Kijk dan hier voor de adressen van onze dealers.


Het gewicht

In ieder mobiel vakantieverblijf speelt het gewicht een grote rol. Zowel de matras als de ondergrond mogen niet te zwaar zijn. Uit oogpunt van gewichtsbesparing worden in de meeste caravans 18-lats lattenbodems geplaatst, waarbij de onderlinge afstand tussen de latten vrij groot is. Koudschuimmatrassen zijn geschikt voor dergelijke bodems.

Hygiene en ventilatie

In elke matras vindt u de huisstofmijt, een beestje van nog geen kwart millimeter groot. Ze zijn met miljoenen en zitten overal. Ze leven van huidschilfers en houden van warme vochtige plaatsen. Matrassen zijn dus een ideale plek voor ze en zeker wanneer deze in warmere streken of in de zomer worden gebruikt. Daarom raden wij u aan om in ieder geval de matrassen te vervangen als u een occasion koopt, u weet per slot van rekening niet hoe de vorige eigenaar met de ventilatie is omgegaan.

Ventilatie is dus erg belangrijk, zowel aan de onder- als de bovenkant van de matras. Door een lattenbodem heeft de matras de mogelijkheid om ook aan de onderzijde te ventileren. Daarnaast verlengt het regelmatig omkeren van de matras ook de levensduur. Doordat caravanmatrassen, campermatrassen en bootmatrassen bijna altijd specifieke vormen hebben met afgeschuinde hoeken is dit vaak niet mogelijk. Hierdoor is de levensduur van een matras in de caravan, camper of boot korter dan u van een matras thuis gewend bent.

Met deze Dröm Comfortmatras Koudschuim Extra koopt u de perfecte matras voor in uw caravan, boot of camper. Een garantie voor een goede vakantienachtrust.